Program

1. dan: ZAGREB – PARIZ – HAVANA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9.05 sati na liniji AF5075 (Air France). Po dolasku u Pariz u 11.05 sati, nastavak leta za Havanu u 13.55 sati na liniji AF946 (Air France). Dolazak u Havanu u 18.10 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: HAVANA
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture vidjet ćete sve važne znamenitosti: Plaza de Armas, ulica Obispo, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane, posjet muzeju ruma (Kuba je poznata po bijelom rumu i cigarama). Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara u gradu biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3. dan: HAVANA - DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak prema gradiću Pinar del Rio, koji se nalazi u pokrajini Vinales . Ukoliko tvornica duhana u gradu neće biti otvorena, predviđeno je zaustavljanje i ulazak u manufakturu cigara. Kratki razgled Pinar del Ria i Vinalesa, koji se nalaze u srcu plantaža duhana, ali i plantažama palmi, nasadima ananasa, banana i manga. Odlazak u spilju Taino indijanaca, prvih stanovnika otoka, gdje je organizirana vožnja brodićem po rijeci koja teče unutar spilje. Nakon izleta, a prije povratka u Havanu, organiziran je ručak u lokalnom restoran koji je uključen u cijenu (piće nije u cijeni ručka).

4. dan: HAVANA
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača, ili otići u restoran na večeru uz nastup Buena Vista Social Club-a, Noćenje u hotelu.

5. dan: HAVANA – COJIMAR – VARADERO
Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Cojimara, ribarskog sela na Kubi gdje je Ernest Hemingway imao usidren brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

6. – 7. dan: VARADERO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan: VARADERO – HAVANA – AMSTERDAM/PARIZ
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku u Havani. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 19.15 sati na liniji KL724 (KLM) ili Parizu na liniji AF943 (Air France) u 22.35 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. dan: AMSTERDAM/PARIZ – ZAGREB
Dolazak u Amsterdam u 10.35 sati lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 13.20 sati na liniji KL1943 (KLM) s dolaskom u Zagreb u 15.15 sati ili dolazak u Pariz u 13.40 sati te nastavak leta za Zagreb u 18.30 sati na liniji OU471 (Croatia Airlines) s dolaskom u Zagreb u 20.20 sati.

 

Cijena

First minute cijena aranžmana po osobi:
- polazak 4.2.2018.: ………..11.990 kn
- polazak 26.3.2018.: ………12.990 kn
- polazak 24.4.2018.: ……...10.990 kn

Cijena aranžmana po osobi:
- polazak 4.2.2018. ……….. 12.490 kn
- polazak 26.3.2018. ……… 13.490 kn
- polazak 24.3.2018.: …….. 11.490 kn

*First minute popust: 500 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po first minute ponudi.

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
- smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
- smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4* u Varaderu
- ručak u Havani i ručak u Pinar del Riu prema programu
- grupne transfere, izlete i razglede prema programu
- usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- organizaciju putovanja i jamčevinu


Cijena ne uključuje
- pristojbe zračnih luka 3.290 kn
- napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 € - plaćanje na licu mjesta
- dodatne usluge, obroke i izlete
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.500 kn
- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)
- kubansku vizu / turističku kartu 450 kn


Obavezne doplate po osobi
- pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata prilikom prijave)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta)


Neobavezne doplate po osobi
- kubanska viza odnosno turistička karta za ulaz u zemlju 450 kn (uz posredovanje agencije)

Fakultativni izleti (informativne cijene na licu mjesta):
Havana: Tropicana Show s uključenim transferom: 850 kn, večera u restoranu Bodeguita del Medio s uključenim transferom: 290 kn. Varadero: Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD, Tri grada: Santa Clara - Trinidad - Cienfuegos cca 90 USD
Navedene cijene su informativne, rezervacije za izlete isključivo na licu mjesta.


Važne napomene
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može      biti niža od europskih standarda.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web              stranici: www.mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne          obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija    tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma        izlaska iz Kube).
- Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju      mogu Vas zatražiti istu).
- Pristojbe zračnih luka podložne promjenama do dana izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovnih kompanija      koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije puta
- na polasku 26.3.2018. povratak iz Havane za Zagreb je preko Pariza
- na polascima 4.2. i 24.4.2018. povratak iz Havane za Zagreb je preko Amsterdama.