Program

1. DAN / ZAGREB - MOSKVA - ST. PETERSBURG
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema St. Petersburgu preko Moskve na liniji SU2041 (Aeroflot) u 13:20 sati. Dolazak u Moskvu u 17:10 sati. Nastavak leta na liniji SU028 za St. Petersburg u 19:45 sati. Dolazak u St. Petersburg u 21:10 sati. Organizirani prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.


2. DAN / ST. PETERSBURG
Doručak. Odlazak na razgled grada: Petrova i Pavlova utvrda s crkvom sv. Petra i Pavla u kojoj se nalazi grobnica carske porodice Romanov, Ljetni vrt i palača, katedrala sv. Izaka (izvana), Plavi most, Nevsky Prospekt. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju centrom grada po Nevsky Prospektu uz mnogobrojne trgovine i restorane. Noćenje.

3. DAN / ST. PETERSBURG – ERMITAŽ – PETERHOF – ST. PETERSBURG
Doručak. Odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirkom od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Nakon razgleda slijedi odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku, fontanama sa savršenim vodenim kaskadama smještenim u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Ulaznice uključene. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / ST. PETERSBURG – PUSHKIN (Carsko Selo)
Doručak. Odlazak do mjesta Pushkin, nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva, udaljenog otprilike 25 km od St. Petersburga. Slijedi razgled raskošne palače Katarine Velike sa čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Povratak u St. Petersburg i slobodno vrijeme za šetnju i samostalni razgled. Noćenje u hotelu.

5. DAN / ST. PETERSBURG - MOSKVA
Doručak. Odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Moskvu na liniji SU015 u 13:05 sati. Dolazak u Moskvu predviđen je u 14:20 sati. Odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskve u deset milijunski grad. Vožnja starim i novim gradskim ulicama te razgled najpoznatijih znamenitost: Crveni trg s veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i kazalište Boljšoj (razgledi samo izvana). U poslijepodnevnim satima odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

6. DAN / MOSKVA
Doručak. Odlazak u razgled Kremlja u pratnji lokalnog vodiča. Dvorac-utvrda s 20 tornjeva i nekadašnja rezidencija ruskih careva i patrijarha. Danas je Kremlj simbol Ruske federacije. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnja do ulice Arbat i slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel, noćenje.

7. DAN / MOSKVA
Doručak u hotelu. Odlazak na metro turu (karta za metro plaća se na licu mjesta). Slobodno vrijeme za istraživanje grada, predlažemo odlazak u Tretjakov galeriju ili Gum. Noćenje u hotelu.

8. DAN / MOSKVA - ZAGREB
Doručak. Organizirani transfer do zračne luke u Moskvi i prijava na let za Zagreb na liniji SU2040 u 10:20 sati. Dolazak u Zagreb u predviđen je u 12:25 sati.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
20.5., 5.6., 12.8. 6.990 kn
16.7. 6.560 kn
16.6. 7.690 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.790 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.290 kn

First minute popust 5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi Zagreb – Moskva - St. Petersburg – Moskva - Zagreb, smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 4 noćenja s doručkom u St. Petersburgu, 3 noćenja s doručkom u Moskvi, razgled Moskve i St. Petersburga i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja, lokalnog vodiča, pratitelja putovanja, trošak organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, dodatne obroke, vizu za Rusiju, uslugu ishođenja vize, zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza i osobne troškove.

OBAVEZNE DOPLATE: pristojbe zračnih luka 1.290 kn, plaćanje prilikom rezervacije putovanja, napojnice za vodiča 30 eur po osobi, plaćanje na licu mjesta.

Ostale doplate: turistička viza za Rusiju 475 kn + 100 kn usluga ishođenja vize.

NAPOMENA: kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji. U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih Atlas zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

VAŽNO! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Kopiju putovnice potrebno je dostaviti prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja.