Program

1.DAN: RIJEKA (noćna vožnja) -TEMIŠVAR
Polazak iz RIJEKE s TRGA BANA JELAČIĆA u 00.01h u pravcu istočne Hrvatske i Srbije. Dolazak u TEMIŠVAR, najveći i najznačajniji grad BANATA u ranim poslijepodnevnim satima. Odlazak na razgledavanje grada: TRG POBJEDE–OPERA–NACIONALNI TEATAR–SABORNA CRKVA–TRG SLOBODE–STARA GRADSKA VJEĆNICA–STUP KUGE... Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.DAN: TEMIŠVAR – BRAŠOV - SINAJA
Nakon doručka odlazak iz hotela u pravcu BRAŠOVA, centra jugoistočne Transilvanije i jednog od najljepših gradova Rumunjske. Panoramsko razgledanje grada: CRNA CRKVA-KAPIJA EKATERINA-KUĆA HIRŠER–STARA GRADSKA VJEĆNICA... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja u pravcu SINAJE.Dolazak u SINAJU-mondeno mjesto u južnim Karpatima u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.DAN: MANASTIR SINAJA – DVORAC PELEŠ – DVORAC BRAN - SIBIU
Nakon doručka odlazak u pravcu MANASTIRA SINAJA i DVORCA PELEŠ, jednog od najljepših dvoraca Evrope. Dvorac je inače bio nekadašnja ljetna rezidencija Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Nastavak putovanja u pravcu DVORCA BRAN, koji su podigli vitezovi Teutonskog reda u XIII st. U ovom dvorcu bio je zatvoren kontroverzni vlaški vladar VLAD CEPEŠ, poznatiji kao DRAKULA. Tijekom prve polovine XX st. dvorac BRAN bio je rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunjskog kraljevskog para. Nastavak putovanja u pravcu grada SIBIU, grada u južnoj Transilvaniji, koji je 2007 g. nakon ulaska Rumunjske u EU, nosio titulu kulturne prijestolnice Europe. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. DAN: SIBIU – HUNEDOARA – NOVI SAD
Nakon doručka odlazak iz hotela na razgledavanje stare gradske jezgre SIBIUA, koja nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: VELIKI TRG s PALAČOM BRUKENTAL i JEZUITSKOM CRKVOM – MALI TRG – TRG HUET s evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV st.- ULICA MITROPOLIJE... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja u pravcu HUNEDOARA te posjeta DVORCU HUNJAD, najreprezentativnijem gotičkom zdanju u Transilvaniji u kojem je živio čuveni ugarski regent JUNJADI JANOŠ u pjesmama opjevan kao SIBINJANIN JANKO. Nastavak putovanja u pravcu NOVOG SADA. Dolazak u NOVI SAD u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.DAN: NOVI SAD – RIJEKA
Nakon doručka odlazak iz hotela na razgledavanje grada: TRG SLOBODE–GRADSKA KUĆA- KATEDRALA-DUNAVSKA ULICA-SABORNA CRKVA SV.ĐORĐA-PETROVARADINSKA TVRĐAVA... Slobodno vrijeme u centru grada. Odlazak u pravcu Rijeke u ranim prijepodnevnim satima. Dolazak u RIJEKU u kasnim večernjim satima.

Cijena

CIJENA ARANŽMANA: 2 290 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz modernim turističkim autobusom (KLIMA,VIDEO) prema programu
- smještaj u hotelima *** u dvokrevetnim sobama u TEMIŠVARU, SINAJI, SIBIUU i NOVOM SADU na bazi: 4 NOĆENJA S DORUČKOM
- razgledavanje TEMIŠVARA, BRAŠOVA, SIBIUA i NOVOG SADA
- ulaznica za manastir SINAJA
- organizacija putovanja i pratitelj grupe
- usluge lokalnih vodiča
- osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
- jamčevina za turistički paket aranžman i osiguranje od profesionalne odgovornosti

CIJENA NE UKLJUČUJE:
- obvezni paket ulaznica za: DVORAC PELEŠ, ZAMAK BRAN i ZAMAK HUNJADI.........................................20 €
- zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja i osiguranje prtljage .................................... 60 Kn
- doplata za 1/1 sobu .................................................................................................................. 650 Kn
- ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni u programu i u cijeni aranžmana

NAPOMENE:
- cijena je kalkulirana na bazi prodajnog tečaja HNB 1 €=7,5 kn. U slučaju povećanja tečaja eura većeg od
3%,znatne promjene cijene nekog od kalkulativnih elemenata (povećanje turističkih taksi ilpromjene poreznih
stopa) i doplata zbog povećanja cijena nafte od strane autobusera,agencija zadržava pravo promjene cijene
aranžmana