Program

1. DAN
Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 08:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju pored Postojne i Ljubljane preko prijevoja Ljubelj (ukoliko vremenski uvjeti budu dozvoljavali) prema austrijskoj pokrajini Koruškoj uz kraće zaustavljanje putem. Po dolasku u Klagenfurt, glavni grad Koruške krećemo na pješački razgled grada: gradska vijećnica na glavnom gradskom trgu Neuer Platz s Lindwurm fontanom i spomenikom Mariji Tereziji, palača Landhaus iz 16. Stoljeća, stup sv. Trojstva, stara gradska vijećnica, kazalište, Kardinalplatz, katedrala, benediktinski trg… Smještaj u hotelu s 4* u Klagenfurtu. Ostatak dana i večer je slobodna za individualne programe i razglede, uživanje uz punč i kuhano vino na predbožićnom sajmu i naravno za večeru u nekom od mnogobrojnih rastorana i pivnica. Noćenje.

2. DAN
Doručak. Napuštamo Klagenfurt i krećemo prema obližnjem Veldenu na obali jezera Wörtherse jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. Na jezeru je „najveći plutajući adventski vijenac Austrije“, a na božićnom sajmu možete naći veliki izbor božićnih ukrasa, kao i proizvode starih zanata. Nastavljamo vožnju prema Villachu, drugom najvećem gradu Koruške. Po dolasku, šetnja povijesnom jezgrom grada: Gradski trg, crkva sv. Nikole, Gradski muzej, trg cara Josipa, gradska vijećnica... Odlazak do crkve sv. Jakova koja sa svojim impresivnim zvonikom visokim 94 m jednostavno plijeni pažnju. Slobodno vrijeme do kasnog popodneva kada krećemo prema Rijeci gdje stižemo u večernjim satima.

Cijena

CIJENA: 690 kuna
Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%


CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom odnosno u hotelu s 4*, pješački razgledi Klagenfurta i Villacha uz pratnju vodiča, posjet Veldenu na jezeru Wörthersee, usluge turističkog pratitelja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 35


CIJENA NE UKLJUČUJE: Stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama.


DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu 200,00 kn; putno zdravstveno osiguranje; osiguranje otkaza putovanja.