Program

1. DAN
Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 21:00 sat. Noćna vožnja turističkim autobusom preko Slovenije (Ljubljana, Maribor, Šentilj), Austrije (Graz, Beč), Češke (Brno, Ostrava) u pravcu Poljske.

2. DAN
Dolazak u Krakow u prijepodnevnim satima. 0dlazimo na panoramski i pješački razgled grada tijekom kojega ćemo vidjeti najpoznatije krakovske znamenitosti: utvrdu Barbakan iz 15.st., vrata sv. Florijana, najveći srednjevjekovni trg u Europi na kojem se nalaze bazilika sv. Marije, toranj stare gradske vijećnice, renesansna tržnica tkanine „Sukiennice“ i crkva sv. Vojtjeha, brdo Wawel s kraljevskim dvorcem i katedralom gdje su se krunili i pokapali poljski kraljevi… Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Poslijepodne fakultativni odlazak u centar grada javnim gradskim prijevozom.

3. DAN
Nakon doručka organiziramo fakultativni posjet jednom od najposjećenijih turističkih odredišta u Poljskoj - najpoznatiji i najstariji rudnik soli, „Wieliczka“, uvrštenom na UNESCO-v popis svjetske baštine. U trosatnom razgledu rudnika koji su ranije posjetili Nikola Kopernik, Bill Clinton, papa Ivan Pavao II. vidjet ćemo podzemnu crkvu, dvoranu Marije Terezije, Nikole Kopernika i Kazimira Velikog, podzemno jezero, kapelicu sv. Ivana, poslušati Chopina… Povratak u grad. Slobodno vrijeme za uživanje u adventskom ugođaju jedanog od najljepših gradova Poljske. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN
Doručak. Napuštamo Krakow i nastavljamo vožnju autobusom kroz Poljsku, Češku prema Austriji i Sloveniji. Dolazak u Rijeku u večernjim satima.

 

 

Cijena

Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Krakowu, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 40


CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativni izlet u rudnik Wielicka 25€ (minimalno 20 prijavljenih); stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično. (NAPOMENA: redosljed razgleda kao i cijene ulaznica mogu biti podložni promjenama)


DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu 400,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.
Dobro je znati: U Poljskoj je nacionalna valuta Zlot. Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.